Sevgi, Kardeşlik...

Eğlence-Sokağı

Meraklı, cesur, özgüvenli! Neşeli, mutlu, yaratıcı! 11 yaşında bir bilim aşığı!
Kendini geliştirmeye devam ederken, bilgi paylaşımı da yapan güzel yürek!
Hem de youtube kanalı açıp, çektiği videoları paylaşacak kadar girişken, üretken!
Tam ihtiyacımız olan gençlik modeli Gülnur Karakuzu!

Elinden geldiğince yaptığı deneyleri videoya çekiyor Gülnur! Eğlenceli olmasının yanında bilim odaklı olan bu videolarda, sahip olduğu samimi dilde dikkatlerden kaçmıyor. İşini severek ve heyecanla yapmanın getirdiği tüm güzelliklere rağmen maalesef saygısızca yorumlarla karşı karşıya kalıyor Gülnur! Oldukça ağır sözler, hakaretler!Bu çirkin tepkiler sonucunda ise Sevgili Gülnur’un hevesi kırılır ve tüm videolarını siler. Henüz 11 yaşında, kendi imkanları ile YouTube kanalı açan bir çocuk! Emek vererek kendi yetenekleri doğrultusunda çalışmalar yapan, eğlenen, eğlendiren, merakını gideren, fikir veren bir çocuk! Gerçek bir bilim aşığı, ışıl ışıl bir çocuk!

Gençlerimizin, çocuklarımızın bir kısmı maalesef ki saygı, sevgi ve ahlak çerçevesinin çok uzağındalar? Ne kadar yazık! Sosyal medyadaki paylaşımların altına yapılan yorumlarda yer alan bu kelimeleri nasıl bir araya getirip cümleler kurabiliyorlar aklım almıyor! Ufacıcık bu çocuklar dahi her an kin ve nefret kusabiliyorlar! Hele hele bunu yaşıtı olan, üretken, araştırmacı, sevimli, güler yüzlü bir arkadaşına yapıyor olmaları ne kadar acı!

Tüm bu yaşananlar tatsız bir tecrübe oldu Sevgili Gülnur için…Girdiği psikoloji onu derinden etkileyebilir, hayatının akışını dahi değiştirebilirdi! Ama Gülnur sosyal medyada sadece kin nefret kusan kişilerin olmadığını, sevgiyle kucaklayan daha büyük bir kitlenin olduğunu çok kısa sürede gördü! Sonrasında yaptığı bilgilendirme videosunda ise ‘kendisine çok sayıda psikolog, öğretmen ve sosyal medya fenomeninin ulaştığını, destek olduğunu’ belirtti. Ne mutlu bize ki nefret, kin, kötülük değil sevgi ve kardeşlik kazandı! Tüm bu güzel gelişmeler sonrasında Sevgili Gülnur, Youtube kanalında yeniden videolar yayınlayacağını duyurdu. Şimdilerde Gülnur’un Youtube kanalının binlerce abonesi var :)

Desteklerin sonuç vermesiyle yeni bir video yayınlayan Gülnur’cum teşekkür konuşmasına şöyle devam etti.. ‘Arkadaşlar ben aniden kanalımı kapatma kararı aldım. Çünkü çok kötü küfürler, yorumlar geliyordu. Kilomla da dalga geçenler oluyordu ama ben onları hiç umursamıyordum. Sonra sizlerden gelen destakler ile facebook’tan, büyük sitelerden benim fotoğrafım paylaşılmış, siz de oradan bana ulaştınız” diye devam ederek “Sizin sayenizde Youtube’a geri döneceğim. Bir sonraki videoda görüşmek üzere. Hepinizi çok seviyorum, destekleriniz için çok teşekkür ederim” diyor .

Sevgiden yoksun, kötü yorumlar yapan çocuklara gelecek olursak; `Sevgili Çocuklar` Çocuklar diyorum çünkü bunları yazanların aklı başında Lise – üniversite öğrencisi veya iş güç sahibi kişiler olduğunu düşünmek bile istemiyorum! Bu nedenle onca kötü şeyi yazanların profillerine girip bakma ihtiyacı duymadım bile…

‘Sevgili çocuklar; Sizin bitmek tükenmek bilmeyen bu nefretiniz nedir? Lütfen oturup bir düşünün! Hayata bu bakış açısı ile mi devam etmek istiyorsunuz? İnsani değerlerden bu kadar yoksun, şekilci birileri olarak devam ederseniz mutlu olabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Bu acımasızlığın, kinin, nefretin sebebi nedir? Öncelikle aile ortamınızda devamında eğitim kurumlarında sevgi, saygıdan uzak mı yetiştirildiniz? Ben buna inanmıyorum, inanmak istemiyorum! Kötü yorumlar yapanların bir çoğunun şımarıklık, çocukca bir oyun içinde bunları yaptığını adüşünüyorum! Sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dostluk, merhamet, şefkat… Bizim tüm bu değerlere ihtiyacımız var! Başarının, mutluluğun, dayanışmanın, paylaşmanın temeli bu değerlerde yer alıyor!

Sevgili Gülnur, Bizler seni tanımıyoruz ama yüreğindeki sıcaklığı yayınlamış olduğun videolarda derinden hissettik. Seninle gurur duyuyoruz! Yolun açık ve ışıl ışıl olsun birtanem. Sevgiyle kocaman kucaklıyorum seni...

Yorumlar