Çocuklar İçin Koşuyoruz!

Turuncu-Ruhumuzla

Vodafone İstanbul, eski adıyla Avrasya Maratonu! Sporseverleri Boğaz’da buluşturan ve dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton! 1979 yılında Avrasya Maratonu olarak İstanbullular’ı bir araya toplayan organizasyon! Şehrin tarihî cazibesi yıllardır hem koşmayı sevenleri, hem de iki kıtanın güzelliklerini keşfetmeyi seven, yerli yabancı binlerce kişiyi buluşturuyor. Maratonun sloganı ‘#birsebebivar’! Yarış pek çok hikâyeye ev sahipliği yapıyor… Kimileri dünya barışı ve dostluk mesajı vermek için, kimileri sadece spor yapmak, rekor kırmak, bağış toplamak kimileriyse İstanbul aşkı için koşuyor! Herkesin ayrı bir sebebi var!

‘Yasemin Aksoy ile İstanbul’ deyip yola çıkmama ve Avrasya Maratonu’na katılmak için birçok kez kayıt yaptırmış olmama karşın ilk olarak 16 Kasım 2014 Pazar günü, İstanbul Maratonu 10 km’lik parkurda koştum. Aslında yürüdüm diyelim… Ve Yasemince Triatlon’a imza attım:)

Kıtalararası İstanbul Maratonu start çizgisinde sıralandığımızda bir maratona katılmanın beni bu denli heyecanlandırabileceğini tahmin edemezdim. Koşucular severek yaptıkları bu sporu gönüllülük anlayışıyla birleştirerek hayır işine dönüştürüyor! Yarışın tarihi bölgede yapılması, kıtalararası olması ise sıradan bir spor etkinliğinden öte Uluslararası bir boyuta taşıyor! İstanbul’u bir baştan bir başa koşarak kat ederken, günlük hayatımızda defalarca geçtiğimiz yollarda apayrı duygularla ilerliyoruz…

118 Ülkeden, 25000 insan spor yapmak ve bir amaca hizmet etmek için bu coşkulu spor karnavalında buluşuyor. Her yaştan ve her sınıftan binlerce insanın aynı amaç doğrultusunda gönüllü olarak oluşturduğu inanılmaz bir ortam! Profesyonel sporcuların yanı sıra, Türkiye`nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız, yabancı turistler ile inanılmaz renkli bir insan mozaiği vardı karşımda! Maratonların spor yapmanın yanı sıra bir amaç uğruna koşulan sosyal etkinlikler haline gelmesi inanılmaz derecede sevindirici!

İstiklal Marşını söylemeye başladığımızda ise her satırın anlamının içime işlediğini, milli duygularımın coştuğunu, doruklara çıktığını hissettim! Bulunduğum bölgede yer alan herkesin bu coşkuyla eşlik etmesi ise coşkumu daha da arttırdı. İstiklal marşımıza değer veren bunca insanın arasında olmak gurur verici! Uzunca bir süredir İstiklal Marşımızı söylemediğimizi fark etmek ise sıkıntılı verici!

İnsanları bilinçlendirerek koşmaya teşvik eden İstanbul Maratonu aynı zamanda Şehrin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkılarda bulunuyor. Dünya’da tek olan kıtalararası bu maraton uluslararası camiada milyonlarca seyirci, on binlerce atlet ve turist çekiyor. Artık sadece futbolu düşünen bir toplum olmaktan çıkmışız! Her etkinlikte bunun artarak çoğaldığını görmekten büyük sevinç duyuyorum! Spor bilincine sahip bir nesil yetişmekte ve toplumumuzda spor kültürü oluşmakta. Yerli yabancı binlerce insanı, böylesi sosyal amaçlı projelerde koşmak için harekete geçirmek ise paha biçilemez!

ING Bank olarak bizim koşma sebebimiz ise aydınlık yarınlarımız, çocuklarımız için! Geçtiğimiz sene 500’e yakın ING Bank çalışanı, Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi çocuklara ‘Okul Öncesi Eğitim Merkezi’ yaratmak üzere koştu! Bu sene ise yine 500’e yakın ING Bank çalışanı ile Kahramanmaraş Okul Öncesi Eğitim Merkezinin imkanlarının artırılması için koştuk! UNICEF ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliğine, ING Banklılar olarak yaratılan kaynak da eklenince ‘ Okul Öncesi Eğitim Merkezi’ kısa bir süre sonra hayat geçebilecek. Merkezde, ihtiyaç sahibi ailelerin 4-5 yaş aralığındaki çocukları, gündüz bakım ve okul öncesi eğitim hizmetlerine erişecek; anneler ise çocuk gelişiminin yanında kendileri için meslek eğitimi programlarına katılabilecekler.

Çocuklarımız için turuncu ruhumuzu 36. İstanbul Maratonuna yansıtmak üzere, 16 Kasım Pazar sabahı saat 07.30 itibarıyla Altunizade Şubemizin önünde buluştuk… Bu sıcacık, samimi ortamı fotoğraflandırarak taçlandırmak üzere ‘Turuncu Ruhumuzla Koşuyoruz’ fotoğraf çekimlerine başladık. Kendi bankam diye söylemiyorum organizasyon gerçekten başarılı:) Genel Müdürümüz Pınar Hanım’ın gelmesiyle daha samimi, daha candan, daha doğal bir ortamda buldum kendimi! O kadar doğal ki Pınar Hanım selfi’leri çekerken öncelikle kendisi eğleniyordu. Bu neşe, keyif, enerjinin bizlere de anında yansıdığını itiraf etmeliyim:) Yayılan bu güzel enerjiyle tüm İNG Bank katılımcıları olarak çocuklar gibi şen bir şekilde selfi’den selfi’ye koşuyorduk... Ben ki rahatsız ve oldukça bitkindim ama rahatsızlığımı unutup bu cıvıl cıvıl, turuncu ağırlıklı, neşeli bir oyun bahçesinde buldum kendimi!

Fotoğraf çekimlerinde gerçekten çok eğlendim, keyif aldım! Aynı enerjiyi yakın çevremdeki arkadaşlarımda da gördüm. Pınar Hanım’ın verdiği pozitif enerjiyle güne daha bir güzel başladık. Genel Müdürümüz Sn. Pınar Abay ile birçok ortamda bulunmuş olmamıza karşın sosyal bir ortamda ilk defa bulunuyordum. Candan, samimi, neşeli ve tüm doğallığıyla ekibe güç veriyordu! Bizleri çocuklar gibi şen yapan bu fotoğraf çekimleri sonrası motive bir şekilde, tutkuyla, gayretle, hevesle, daha ilerisi için koşmaya devam!

Yazardan Not1: Unicef Bağış Kurgusu: Bu yıl koşuya katılan sizlerin katkılarıyla; UNICEF ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan Okul Öncesi Eğitim Merkezi’mizin imkanlarını daha da artıracağız. ING Grubu’nun da toplanacak miktar kadar yapacağı katkı sayesinde bağışlarımız ikiye katlanacak ve tüm bağışlar Kahramanmaraş’taki Okul Öncesi Eğitim Merkezi’ne aktarılacak. Unutmayın her 25 TL, bir çocuğun 1 aylık okul öncesi eğitim masrafını karşılayabiliyor. Bu yıl da Okul Öncesi Eğitim Merkezimizin imkanlarını artırabilmek için sizlerin ve çevreninizin bağışları çok değerli. Siz de bağışta bulunabilir ya da bağış toplanmasına katkıda bulunabilirsiniz… Bağışlar için son haftamız ! Küçüklere Büyük Destek için hep birlikte el ele verelim! Bağışınızı, EFT veya havale yoluyla açıklama kısmına; INGISTANBUL boşluk KoşucuAdınınBaşHarfiSoyadınınilk4harfi boşluk BağışçınınAdıSoyadı yazarak gerçekleştirebilirsiniz. Sizin isminizi fark etmem için, benim ismimin yanına kendi isminizi eklemeyi lütfen unutmayın.

Yazardan Not2: Yasemince Triatlon’da böyle birşey :)

Yorumlar