Medeniyet Şehri İstanbul!

İki Kıta-Üzerine Kurulu

Geçmişi üç imparatorluk barındıran! 8000 yıllık bir tarihe sahip! İki kıta üzerine kurulu ve içinden deniz geçen güzel şehrim İstanbul! Roma, Bizans ve Osmanlı’ya başkentlik yapan İstanbul; Kıtaların birleştiği ve içinden deniz geçen tek şehir! Bu 3 imparatorluk şehri birbirinden güzel eserlerle donatmışlar! Bizans’ın muhteşem alt yapısı üzerine, Mimar Sinan’ın olağan üstü dokunuşları! Birde Allah vergisi bu coğrafya ile İstanbul eşsiz, benzersiz bir kent olup çıkmıştır! Hepimizin bir ilişkisi var İstanbul’la. Bazen sevgili, bazen yanı başımızdaki bir dost! Bir yanıyla çok iyi tanıyormuşsunuz hissi veren ama hep bir sürprizle gelen, her zaman kendine hayran bırakan, romanlara, şiirlere konu olan büyülü şehir!

İnsanı her zaman şaşırtan ve hep keşfedilecek yeni bir tarafı olan İstanbul, bildiğiniz gibi beni zinde ve yaratıcı tutuyor! Ruhuma, aklıma dinamizm katıyor! Muhteşem tarihi dokusunun ve bunca güzelliklerin farkına vararak yaşayalım istiyorum! Yanı başımızdaki bunca güzelliklerin! İstanbul’un hep anlatılan, kendine özgü, insanı içine çeken ve bir daha bırakmayan ruhunu seviyorum! Belki düzenli bir şehir değil; ama İstanbul’un bu çok renkliliğini klasik bir düzene tercih ediyorum! Bir şeyler üretmek isteyen herkes için bulunmadık bir nimet İstanbul! Hepimiz İstanbul’un bir yanından beslenmiyor muyuz? İstanbul gibi dipsiz bir kültür kuyusunun başında durarak, bazen de sokakta amaçsızca yürüyerek bile mutlaka bir tetikleyici ile karşılaşıyoruz!

İnsanın ufkunun açılması için okumak çok önemli! Fotoğraf, resim sergileri kısaca kültür sanat çok önemli! Ama gezmek, görmek bunların en başında geliyor. İstanbul’la ilgili bir şey üretmek isteyen, kendini beslemek isteyenler İstanbul’un sokaklarında yürüsün sadece! İlham İstanbul’un içinde! Tarihi dokusu benim için oldukça önemli olan İstanbul’un bitmeyen enerjisini, koşuşturmasını seviyorum! Bu güzel enerji bizi de peşinden sürüklemiyor mu?Hem ciddi, hem komik, hem hüzünlü, hem mutlu bir şehir burası! Aradığım her duyguyu barındırıyor! İstanbul’un bu halleri benim en büyük ilham kaynağımdı!

Ama bu acıları, bu kötü duyguları barındırmamalıydı İstanbul! Tüm dünyanın hayranlık duyduğu, Boğaz’ın gerdanlığı köprülerde kardeş kardeşin kanını dökmemeliydi! Türkiye’mize bu tanklar hiç yakışmadı! Hele ki polisimizin- askerimizin- halkımızın karşı karşıya kaldığı anlar ve sonraki yaşanan onca kötü olaylar! Ne acı! Ne acı! Bu acılar maalesef ki hiç unutulamayacak. Çok derin yaralar açtı yüreğimizde! İstanbul’un incisi boğazımız, köprülerimiz artık bize bu kadar özel ve güzel gelecek mi bilmiyorum! Her geçişimizde içimiz kan ağlayacak bundan eminim! O masum canların kanlarıyla sulanan boğazın gerdanlıkları olan köprülerimiz bize o kadar özel gelecek mi? Tarihimize kara bir lekedir 15 Temmuz 2016 kalkışma hareketi!

Ama birlik ve beraberlik, kardeşçe, dostça, barış içinde yola devam etmeliyiz. Suçluları ise hukuk sistemi içerisinde en ağır şekilde cezalandırmalıyız! Acılarımız henüz bu kadar taze iken, nasıl olacak bilmiyorum ama insanı besleyen, ruhunu aydınlatan eşsiz bir şehir olmaya devam etmeli İstanbul! Ankara! Ve Türkiye’mizin her köşe! Her türlü terörü ve terörden besleneleri lanetliyoruz!

Yorumlar