`Klasik` Oyuna Devam...

Klasik Müziğin-Oyun Bahçesi

Elif, Seren, Banu! Işıl ışıl gözleri halen aklımda! Çocuksu, mahcup, sevgi dolu, cıvıl cıvıl!
Konser sırasında devleştiklerine şahit olduğum genç yetenekler! Ve Klasik Müziğin Oyun Bahçesi başlıklı yazımın kahramanları onlar! Gerek yurtiçi, gerek yurtdışı başarılarıyla gurur duyduğum yetenekler! Haberlerini okuyup, paylaşımlarını takip ettikçe ailemden, yeğenlerimden bahsediliyormuş gibi gururla izliyorum… Bu sıcaklığı hissetmeye devam ediyorum! Az önce mesajlarımda Elif’in İstanbul konserleriyle ilgili bilgilendirme ve davetini okudum… Bu candan, samimi, sıcacık duyguları tekrar tekrar hissettim!

Ludus Ensemble İstanbul Konser bilgileri aşağıda yer almakta olup, katılımınızı şiddetle tavsiye ederim! Ruhumuzu besleyen, aydınlık yarınlara olan inancımızı arttıran sanatsal etkinlikler!

Elif’in bilgilendirme metni;
7 Ocak 2015, Akbank Sanat Beyoğlu, Konser Programı:
Anton Arensky Piyano Trio No.1 d-moll/ re minör op.32
Fazıl Say “Space Jump” op.46
Paul Schoenfield “Cafe Music”
http://akbanksanat.com/akbank-sanat-beyoglu/konser/tarih
Akbank Sanat’taki konserimize olağanüstü güzellikte ve duygu yüklü, post-romantik bir eser olan Arensky Trio ile başlayacak…
Fazıl Say’ın 2013 yılında bestelediği ve 39000m’den paraşütüyle dünyaya atlayarak dünya rekoru kıran Felix Baumgartner’in bu atlayışının tüm fiziksel ve ruhsal yolculuğunu betimlediği eseriyle devam edecek… Ve son olarak da Amerikalı besteci Schoenfield’ın 1986 yılında bestelediği tamamen caz etkisindeki müziğini seslendireceğiz. Çok renkli ve keyifli bir konser olacağına inanıyoruz.

9 Mart 2015, Avusturya Kültür Ofisi, Konser Programi:
Wolfgang Amadeus Mozart Piyano Trio G-dur/ Sol Major KV564
Germaine Tailleferre Piyano Trio Hasan Uçarsu “yok-zamanlar”
Franz Schubert Piyano Trio B-dur/ Si bemol Major no.1 op.99
Avusturya Kültür Ofisi’ndeki konserimizde ise eğitimimizi sürdürdüğümüz Hamburg’da titizlikle çalıştığımız, Mozart’ın ve Schubert’in oda müziği repertuarının başyapıtlarından olan Trio’larını, hocamız Prof.Niklas Schmidt’in “Klasikleri mükemmel yorumlayan bir ensemble her şeyi çalabilir” sözleri kulağımızda, bu muazzam eserlerin mükemmelliklerine yaraşır şekilde seslendireceğimize inanıyoruz. Nadiren seslendirilen, konserimizin ‘Kadınlar Günü Kutlaması’ temasına uygun olacağı düşüncesiyle seçtiğimiz Fransız kadın besteci Tailleferre’in Trio’su ile Fransız Altıları’nın tınılarını İstanbul’da yeniden yaratmaya gayret edecek… Ve değerli Türk bestecimiz Hasan Uçarsu’nun Dede Efendi’nin Yüzündür Cihanı Münevver Eden Rast şarkısından izler taşıyan eserini seslendireceğiz. Konserimizin Avusturyalı Klasik bestecilerden, yüzyıl dönümü Fransız müziği ve çağdaş Türk müziğine uzanan repertuarı ile dinleyicilerimizi zamanda bir yolculuğa çıkaracağına inanıyoruz.

Yorumlar